Bedrijven

       Mates Academie       

        Voor Bedrijven

" Education is the most powerful weapon which you can use to change the world". 


 Nelson Mandela


Coaching & training

Voor bedrijven heeft Mates Academie verschillende workshops, webinars  en online programma's ontwikkeld om preventief aan de slag te gaan met de gezondheid van uw werknemer. Een voorbeeld is de  workshop Grip op de overgang, waarin medewerkers maar ook managers meer informatie en adviezen krijgen. Elk webinar of workshop wordt in overleg met onze klant op maat gemaakt.

de overgang op de werkvloer

De overgang is nog altijd een van de minst besproken onderwerpen op de werkvloer. Zonde, want je hebt er als werkgever,hrm-er of leidinggevend baat bij dat de overgang bespreekbaar wordt binnen het bedrijf en op de werkvloer. Niet in de laatste plaats omdat dames in de overgang zich twee keer zo vaak ziek melden als hun jongere collega’s.


Lees meer >>

zwangerschap op de werkvloer

Een zorgeloze zwangerschap is niet voor ieder koppel vanzelfsprekend. Hoe ga je als werkgever om met personeel dat moeite heeft met zwanger worden? Mates Academie heeft speciaal voor dit vraagstuk twee bedrijfsworkshops ontwikkeld, te weten: ‘Gezond zwanger worden’ en ‘Gezond en Energiek je zwangerschap door’. 


Lees meer >>

Migraine op de werkvloer

Iedere dag hebben meer dan 70.000 Nederlanders een migraineaanval. De meeste mannen en vrouwen kunnen op zo’n moment niet meer normaal functioneren. Hoofdpijn vormt een groot probleem voor de maatschappij. De economische schade ligt in Nederland boven de 450 miljoen euro per jaar. Werknemers die frequent hoofdpijn hebben zijn vaak afwezig. Als zij toch naar het werk komen dan doen zijn de werkzaamheden aanmerkelijk minder effectief.


Lees meer >>


    OPDRACHTGEVERS  MATES ACADEMIE                

Onder meer: Bibliotheek Rotterdam, Kennemerland Veiligheids regio, Prorest Catering, Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, 

LadyLine, Christelijke scholengemeenschap De Lage Waard, De Online Drogist

             

                                                                  ERVARINGEN

Webinar Grip op de overgang

In het kader van meer aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers hebben wij een onderzoek gedaan naar over welke thema’s medewerkers graag meer informatie over zouden willen hebben, en daarbij scoorde meer informatie over de overgang hoog. Wij hebben daarom Henriette gevraagd een webinar voor onze medewerkers te verzorgen. Daar is erg positief op gereageerd. Henriëtte geeft op een prettige en deskundige wijze toelichting op dit thema, en geeft een aantal praktische adviezen. Door het organiseren van dit webinar is het onderwerp makkelijker bespreekbaar gemaakt binnen de bibliotheek en hebben we besloten de online-cursus Eerste Hulp Bij Overgang van Henriëtte ook beschikbaar te maken voor onze medewerkers.

 

Sarina Vroegindeweij,

HRM-adviseur Bibliotheek Rotterdam

Voormalig VVD-minister Edith Schippers, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Overgang:

Workshop  Grip op de overgang

Henriëtte heeft door haar frisse open instelling en de enthousiaste manier van haar kennis overdragen binnen een redelijk van oudsher gesloten organisatie als de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) voor elkaar gekregen dat op een volstrekt normale manier over problemen omtrent de overgang wordt gesproken.

Gesloten omdat de VRK bestaat uit de onderdelen GGD, Brandweer, ambulancedienst, meldkamer etc. die vanuit de historie erg op zichzelf waren.
Dwars door al deze onderdelen heen hebben medewerkers hieraan deelgenomen en is het gesprek over de overgang gewoon aan de orde gekomen met inzicht en begrip voor de verschillende invalshoeken en problematieken.

Geweldig om te constateren dat de workshops gelijk al concrete resultaten hebben opgeleverd. Daarnaast heeft het Henriëtte maar ook de organisatie het inzicht opgeleverd dat voor medewerkers in operationele functies dit thema zeer belastend kan zijn en hier terdege rekening mee dient te worden gehouden door werkgever en werknemer. Dit is geen thema om te veronachtzamen.


 Jan-Hein Carree ,

Adviseur opleiding & ontwikkeling Veiligheidsregio Kennemerland 

             Wilt u meer informatie

   Vraag via onderstaande button informatie of een adviesgesprek aan

Aanvullende informatie

Blog
Algemene voorwaarden
Privacy verklaring

Bedrijfsgegevens

Adres: Kreek 12 3147PW Maassluis

E: team@matesacademie.nl
KvK nr: 75389487

>

Privacy Verklaring