Over Henriëtte

Henriëtte Rijsdijk


Wat leuk dat je op mijn website komt

Lees alles rustig door en als je vragen hebt dan kun je me altijd een berichtje sturen via het contactformulier.


Ik ben een specialist op het gebied van vrouwengezondheidszorg. Jarenlang heb ik gewerkt als verpleegkundige op een Spoedeisende Hulp in een Rotterdams ziekenhuis. In 2000 ging het roer om en volgde een studie in vrouwengezondheid in samenwerking met het UMCU. Hierna besloot ik me te richten vrouwengezondheidszorg en dan met name op de overgang, hormonen en borstkanker.


Reden voor dit besluit was dat ik zelf op zevenendertigjarige leeftijd in de overgang kwam. Gelukkig had ik twee kinderen maar de klachten die ik kreeg paste niet bij mijn leeftijd. Voor het gezin was ik niet de gezelligste en vriendinnen begrepen me niet meer.  Als overgangsverpleegkundige begeleidde ik honderden vrouwen met klachten. Daarnaast ontwikkelde ik trainingen en workshops voor zorgverleners zoals verloskundigen, diëtisten o.a. op het gebied van de overgang. Ook voor bedrijven word ik gevraagd voor het geven van workshops over de overgang en het spreken op symposia.


Ik heb vanuit huis mee gekregen om voor jezelf doelen te stellen. Het doel wat ik voor ogen heb is om kennis op het gebied van gezondheid voor iedereen toegankelijk te maken en preventie hoger op de agenda te krijgen. Het is belangrijk dat je ziet dat je zelf van grote invloed bent op je gezondheid, en dat dit niet alleen te maken heeft met voeding en beweging.

Mijn liefde om kennis over de overgang te delen is de reden dat ik 2019 heb besloten om de eerste een onlinecursus over de overgang te ontwikkelen.  Ik wil zoveel mogelijk vrouwen meer levensgeluk bieden door in balans te krijgen in deze levensfase. Met deze onlinecursus is het voor iedere vrouw mogelijk om de goede kennis te krijgen en zelf actief aan de slag te gaan met de overgang. Kijk eens op www.eerstehulpbijovergang.com.


Adviezen krijg je aan de hand van de laatste studies die verkregen worden via de NVOG. Ik ben lid van de NVOG en verkrijg de laatste onderzoeken en adviezen via de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG die zich specifiek met de overgang bezighoudt.>

Privacy Verklaring