Test Blog Page

[wp_blog_designer]

Uit onderzoek blijkt dat de verzuimcijfers van vrouwen het hoogst is in de leeftijdsgroep 44-60 jaar. De levensfase waarin men te maken heeft met grote hormonale veranderingen, de overgang

De meeste vrouwen krijgen rond het 45ste levensjaar te maken met overgangsklachten. De menstruatiecyclus wordt onregelmatig en uiteindelijk gaat ze van vruchtbaar periode naar onvruchtbare. Door dit proces nemen de vrouwelijke geslachtshormonen af. Met name het oestrogeen daalt met maar liefst 80%. Deze daling veroorzaakt fysieke en mentale verschijnselen zoals opvliegers, nachtzweten, hoofdpijn, droge slijmvliezen, concentratieverlies, slecht slapen en stemmingswisselingen.

Ondanks bovengenoemde klachten blijven zij doorgaan met presteren en geven alles om deadlines te halen. Het werkvermogen zal gedurende die periode dalen met mogelijk als uiteindelijk gevolg een depressie of burn-out.

De pensioengerechtigde leeftijd in Nederland is inmiddels gestegen naar 67 jaar. Investeer in de vrouw binnen uw organisatie. Denk hierbij aan voorlichtingsbijeenkomsten een webinar of de workshop Grip op de overgang. Op deze manier krijgen vrouwen informatie, handvatten en oplossingen aangereikt over hoe zij zelf met de overgang kunnen omgaan zowel privé als op het werk. Zij zullen hierdoor de overgang sneller (h)erkennen, in actie komen. Geef herkenning en erkenning aan de overgang, zodat je men fit en succesvol blijft op de werkvloer.

De jarenlange ervaring van Mates Academie op het gebied van vrouwen in hormonale levensfases, maakt dat wij een goede gesprekspartner zijn in de aanpak tegen ziekteverzuim. Onze kennis wordt ingezet bij patiënten, werknemers, zorgverleners, managers en artsen. Het welzijn van uw personeel wordt verhoogd, het ziekteverzuim teruggedrongen/beperkt.
De workshop is voor zowel medewerkers als leidinggevende.

>

Privacy Verklaring