Wie zijn wij

Mates Academie is hét kennisplatform gericht op vrouwenzorg. Mates Academie verzorgt hoogwaardige online programma's en trainingen die medische kennis voor iedereen toegankelijk maakt.

Over Henriëtte Rijsdijk


Mates Academie is opgericht en bedacht door zorgprofessional Henriëtte Rijsdijk. Henriëtte is de specialist op het gebied van vrouwengezondheidszorg. Jarenlang werkte zij als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis, maar in 2000 ging het roer om en volgde ze een studie in vrouwengezondheid in samenwerking met het UMCU. Hierna besloot zij zich te richten op het gebied van vrouwengezondheidszorg en dan met name op de overgang, hormonen en borstkanker.

Toegankelijke Kennis

Henriëtte zweert bij een multidisciplinaire aanpak en brengt verschillende specialisten en expertises zoveel mogelijk samen voor het beste resultaat. Naast haar werk als trainer wordt zij regelmatig gevraagd als projectleider in ziekenhuizen en als spreker op symposia.  Het doel wat zij voor ogen heeft is om kennis op het gebied van gezondheid voor iedereen toegankelijk te maken en preventie hoger op de agenda te krijgen. Het is belangrijk dat men ziet dat je zelf van grote invloed bent op je gezondheid, en dat dit niet alleen te maken heeft met voeding en beweging.


Expertise

Haar expertise ligt op het gebied van vrouwen en hormonen. Adviezen en kennis volgen altijd op basis van de laatst verkregen studies en onderzoeken. Trainingen worden ontwikkeld in samenspraak met zorgverleners en geaccrediteerd aangeboden door de diverse beroepsverenigingen. Henriëtte is lid van de De Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en is aangesloten bij de Dutch Menopause Society; de werkgroep van de NVOG die zich specifiek bezighoudt met de overgang.


Passie en Liefde

Met veel passie en liefde stopt zij al haar kennis in trainingen en programma's. Goede, laagdrempelige kwaliteitscursussen dragen bij aan gezondheidswinst. Daar is het haar om te doen.


“De dokter van de toekomst zal geen medicijnen meer geven,
maar zal zijn patiënten interesseren voor de zorg van het menselijk lichaam,
voor voeding en voor de oorzaak en de preventie van ziekte”.


>

Privacy Verklaring